Rädda Majlo

Media / Permalink / 7
Men gud :((( att sånt här får hända, de är så sjukt, så idotiskt av norska polisen. De har ju för fan vunnit i rätten, ge dom hunden om den nu inte redan är avlivad :(( förstår inte hur någon hundras kan vara olaglig. När ska människor börja fatta att en hund, vilken som helst, blir farlig i fel händer? Bara för att en hund ser kraftig och farlig ut betyder inte det att den är det!
Människors okunskap är fan pinsam..


För tre år sedan skaffade Monia Johansson och maken Daniel hunden Majlo. Strax därefter flyttade paret till Norge – där rasen amstaff är olaglig. Detta visste paret inte om.

Den 23 februari – när paret inte var hemma – gick norsk polis in i parets hem och hämtade med sig hunden. De lämnade en lapp där de skrev att den skulle avlivas inom två veckor. Paret kontaktade en advokat och gick till rätten.

I somras bestämde tingsrätten att paret skulle återfå sin hund – för att föra den till Sverige. De dömde också polisen till att betala rättegångskostnaderna.

Polisen har fortfarande varken betalat några rättegångskostnader eller lämnat tillbaka hunden. Polisen har istället överklagat fallet till nästa instans, Frostating lagmannsrett. Där möts parterna i december.

 

Källa: Aftonbladet


#1 - - Elin:

Hej Sara, Jag har mailat dig. =) Kram

#2 - - Anna:

Men gud vad hemskt. Kan de inte bara ge tillbaka hunden om de redan har fått rätt :S Det är ju precis så som du säger att vilken hund som helst kan bli farlig i fel händer.

#3 - - Elin - Design&Makeup:

Jag läste ocskså det där igår och tänkte skriva om det, men det blev liksom aldrig av.



Så jäkla arg man blir!!

#4 - - Maria:

SV:

Är det så att de aldrig blir nöjda eller vill dem att du ska bli klar med de snabbare än de går??



Jag jobbar som personlig assistent. Har inte jobbar så länge och behöver några timmar innan ja får söka in till skolan.



Btw, du är ju bra på hundraser. Jag kan inte hitta en viss hund som jag bara kan beskriva. få se om du vet vad rasen heter. Den är beige, har massa hud så de lägger sig över ögonen. Duper söt... Vet du vilken jag menar??:)

#5 - - Anna:

Men gud vad hemskt alltså! Men varför är rasen förbjuden? Är de ofta aggressiva? Verkligen tur att de fick tillbaka vovven :)

#6 - - Hondjur:

Skadat att sådant får lov att inträffa! Det är inte hundraserna det är fel på utan i vissa fall ägarna!



En fin blogg hade du i alla fall!



//Hondjur

#7 - - Linn:

Blir toooookig!!!



Finns väl förfan andra "ofarliga" raser som kan vara fasen så mycket värre än en amstaff om ägarna inte uppfostrat den korrekt. Man kan ju inte döma en hund som inte gjort nånting. Fan va rasistiskt! Nu blev jag sur :c

Till top