Allt mitt, är ditt..

Kärleken H / Permalink / 24
Kärleken mellan oss blir bara starkare och starkare och det verkar vissa personer ha svårt att förstå och acceptera. När man varit ihop så pass länge som vi har nu. Över 5 ½ år. Så finns det inget mitt och ditt längre. Allt mitt är hans och tvärtom. Vi delar på allt, och vi hjälper varandra när den andra har det jobbigt eller svårt. Både inom ekonomin och om något har hänt. Vad är det med det som är så svårt att förstå? Sticker det så mycket i människors ögon att jag följde med till Österrike? Något vi båda var ense om och som VI bestämde? VI! Ingen, som inte varit i en liknande situation, kan fatta vad jag fått ge upp för att få vara med honom, som jag älskar. Hade jag inte haft så starka känslor hade jag stuckit för längesen för den här resan har varit otroligt jävla jobbig och tärande på flera sätt.

Men jag trodde, när man är förlovade, bor ihop och varit tillsammans så länge, att man hjälpte varandra i nöd när det går dåligt för någon i förhållandet? Eller har jag helt fel?
Så när någon i förhållande blir arbetslös så ska den personen få stå helt själv? Utan hjälp? Och klara sig bäst h*n vill?
Jag önskar jag kunde förstå varför det har blivit som de blivit. Vad har vi gjort som gör att vi förtjänar all denna skit??

Jag kommer inte försvinna och det är dags att acceptera det nu!!

#1 - - Maria:

Den svenska avundsjukan... Behövs det sägas mer???



Nån som själv skulle vilja ha det lika bra som vad du/ni har det... Även om erat liv säkert är svårt ibland av olika anledningar, även om det verkar sååå enkelt på det du skriver, så skriver du nog inte allt som händer med er....



Det sticker väl i folks ögon att Henke tjänar så "mycket" pengar att du inte "behöver" jobba(som då ni bodde i Österrike... Du fick väl inga pengar då, vad jag fattat???) utan han har råd med dina utgifter oxå, samtidigt som du skriver att du köper nytt smink, hårprodukter osv ganska ofta...?



Dom som gnäller är garanterat folk som aldrig hört talas om alla gratissidor(inte för att jag vet om du får nåt därifrån men man kan juh skylla på det =P) där man juh kan få presentkort på olika ställen...

Sen är juh Henke riktigt snäll ibland och låter dig köpa en hel del saker oxå... =) Men det är juh HANS val om du ska få köpa saker, ingen annans!!!



Jag som ganska regelbundet läser din blogg vet även hur dåligt du mår/har mått av att behöva leva på din pojkvän/sambo... Att du verkligen VILL få ett eget jobb och tjäna egna pengar... I Österrike va juh inte det det enklaste, kan jag tänka mig...



Den klassiska svenska avundsjukan är detta, helt säkert!!!

Keep on going, tjejjen!!! =) Tillsammans klarar ni allt, och ÄKTA kärlek övervinner juh allt, sägs det juh, så...!



Ursäkta om detta blev långt, men jag blir så förbannad på den svenska avundsjukan!!! Man får det så bra som man gör det för sig... Enklare än så kan man inte förklara det!!! =)

#2 - - Malin:

Vem är det som säger något annat? :(

#3 - - Jennie:

Tragiskt när folk är på en och inte accepterar. Ta inte åt dig av den skiten det de säge! kramar

#4 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Live, Love & Laugh:

Bra skrivet gumman det är nog dags för de att acceptera vad som gäller och hur saker och ting fungerar. Ni har varandra och allt ni gör är för varandra. Inga konstigheter där.

#5 - - Jennie [ Foto & Min Sjukdom ]:

Så bra skrivet Sara! Du har helt rätt i det du skriver. Vad är det för folk som orkar lägga sig i?Man ställer väl upp för varandra om man älskar varann? Vissa människor är fan bra roliga!

#6 - - Emmie:

näee, du får inte försvinna.. då blir jag ledsen.. :( strunta i alla de där.. självklart är det så som du säger.. det är ditt liv och dina beslut som du berättar om i bloggen, kan de inte ta det, be dem sluta läsa.. :) tycker du verkar vara en stark tjej med båda fötterna på jorden, som älskar sin H huuuur mkt som helst och jag tror ni kommer "leva lyckliga i alla era dagar" (så lyckligt man nu kan leva ihop utan för sagorna :) )

#7 - - Larissa Oikari:

Jag känner verkligen igen mig, jag och Jonas firar 6 år till sommaren och vi delar på allt, det finns inga gränser. Vi är förlovade, bor ihop och han har faktiskt varit arbetslös nu ett tag, men det har ordnat sig. Självklart testas man i svåra tider, men förhoppningsvis kommer man förbi det och blir starkare. Jag hoppas att allt löser sig för dig.

#8 - - Bella:

Du har absolut rätt Sara! Det är lika mitt och min älsklings förhållande. Vi har varit i hop i 7 år i maj. Skulle inte kunna tänka mig ett liv utan honom. Visst går det väl upp och ned. Men vi finns där för varanda. Han vet att nu då jag pluggar att jag inte har så bra ekonomi med studielån. Då brukar han säga att han betalar. I ett förhållande är man helt enkelt två. Vad är ett förhållande då man inte hjälper varandra eller delar med sig..



Är det någon som varit du mot dig/er?



kram

#9 - - Anna:

Det finns människor som man aldrig kommer att förstå sig på. Jag tycker ju som dig att efter att ha levt ihop så länge så ska man ju hjälpa varandra. Men det kommer alltid finnas folk som letar fel i allt. Så man ska försöka att inte lyssna så mycket på andra, och följa det som hjärtat säger! Skickar en värmande och stärkande kram!

#10 - - Malin:

Sånt där gör mig arg. Att höra hur folk kan klanka ner på när man hjälper den man älskar. Jag var med om samma sak, "varför har du inte varit med oss på krogen på 4 veckor för??" fick jag höra för drygt två år sen.



Jo det ska jag förklara: för att min sambo blev inlagd. På sjukhuset. På en avdelning där man inte vill bli inlagd om man inte behöver det, för att han krossades totalt psykiskt. Hans panikångest tog över honom så hårt att han fick bli inlagd på avdelningen där HAN helt plötsligt verkade frisk, om man jämförde med många andra på avdelningen.



Varför jag då inte hängde på krogen!? vilken jävla fråga!?!! Hade jag lust? NEJ? Jag ville vara med honom. Inte med de som var friska just då & levde loppan. utan med honom - som behövde mig.



Men jag håller med dig - man uppoffrar så mycket för den man älskar & det ska man göra. Sen är jag noga med att aldrig, ALDRIG glömma mina vänner också. För att glömma dom vore respektlöst mot dom också, jag älskar dom också. Men jag har lärt mig att sortera, mina VÄNNER är dom som stöttade mig när min kärlek var svårt sjuk - min "vänner" som gnällde över krogen - dom är bortsorterade & numer bekanta i mina ögon.



KRAM!!!

#11 - - Carina:

Hänger inet riktigt med på vad det handlar om men det verkar som någon är svartsjuk eller i alla fall stör sig på att du just nu inte har någon inkomst utan lever på H:s pengar.

Det är väl just så som du beskriver det att det finns perioder i livet då det kan bli så. Nästa gång kanske det är tvärtom, H blir sjuk och du får "försörja" honom.

Jag håller med. Ett förhållande handlar ju om just det, att man ställer upp på varandra.

Jag håller på er! Älska varandra i nöd o lust! Fatta ERA beslut i samförstånd och skit i vad andra tycker.

#12 - - Nicole:

Fyfan att folk inte kan förstå detta! Ibland känner jag lite samma sak från Juliens mammas håll, men hon har nog börjat acceptera det lite mer nu, var värre förut.



Men när det gäller er, ni är äldre, bor tsm, förlovade och allting. Har ett liv tillsammans, lustigt att folk inte förstår det :S Trångsynta. Om dom ska hålla på sådär tycker jag att ni ska bryta kontakten, eller inte försöka hålla den...kanske låter hårt, eller bara skit i dom, det har jag gjort i flera släktingar som bara har varit skräp.



Hoppas allt blir bra snart, bara att stå i mot allt tjafs, bara dom själva som är olyckliga. Lycka till :):):)

#13 - - DeLacour:

Förstår inte varför man ska förstöra för andra, vad ger det dom personerna egentligen?

#14 - - Catrin:

Ni verkar ha det tufft med nära familj som inte kan acceptera er situation.. =(

Det är trisst att folk inte kan sköta sitt eget och skita i andra. Extra jobbigt när det är släkt, vänner kan man ju ändå hitta nya...

Varma kramar till er!!

#15 - - marléne:

Håller helt med dig, man ska stötta varandra i alla situationer för de gör två människor som älskar varandra.. Ni är jättefina tillsammans, stå på dig<3 Kram

#16 - - Elin - Design&Makeup:

Vi hade inte ens varit tillsammans ett år och jag fick ändå leva på min sambo ett tag, självklart delar man på allting för det kommer säkerligen någon gång i framtiden att hända precis tvärtom då ens sambo inte haft pengar och jag får betala för honom, (vilket har hänt).

Jag förstår inte varför en del tycker att det är fel, man är två i ett förhållande och om en av dem håller på att falla så stödjer den andre denne, istället för att lämna och gå vidare.

#17 - - Frida - zerendipity.se:

Jag känner igen det där. Jag och min pojkvän har varit ihop i 5 år i år. Och ändå finns det människor som har svårt att ta vårt förhållande seriöst. Det är precis som att en del går och VÄNTAR på att vårt förhållande kommer att ta slut. :( Man blir så less på de som inte kan stötta oss istället.

Hoppas det blir bättre!

kram!

#18 - - ida:

Du och Henrik ser så lyckliga ut och ni är vårda varandra. Det är klart att man i ett förhållande stöttar varandra när den ena har det tufft och att man i ett förhållande kan vara helt ärliga mot varandra. kram

#19 - - Elin - Design&Makeup:

sv: Ja folk tror så mycket och det är det som är det värsta, ingen verkar bry sig om vad som egentligen händer utan skaffar egna uppfattningar om hur andra lever sitt liv.

#20 - - Malin:

SV: Men usch vad tråkigt! :(

Era familjer om någon/några borde ju förstått eran kärlek och respektera den för längesen tycker man. :/ Jobbigt.



Kram på dig söt!

#21 - - Anna:

Sv: Det är klart det betyder nått när man har levt ihop i flera år. Kan ju bara se till mig själv. Jag och Simon har varit tillsammans i 3 år, och det är klart att jag skulle hjälpa honom på alla sätt jag bara kunde. Ifall han skulle ha dåligt med pengar, så skulle jag ju självklart hjälpa honom, trots att inte min studentbudget är den största den heller. Men det är ju så man gör när man delar på ett liv. Det är för mig självklart, och det verkar det vara även för dig och din H. Varför ska då inte andra människor kunna acceptera det undrar jag? Men det är väl det där med avundsjuka kanske?

#22 - - Angelica:

Vem det än var som sa det, så är de inte värda att andas samma luft som er!



Givetvis stöttar man varandra i vått o torrt som par. Hur skulle annars äkta makar klara sig?! Ser ingen skillnad på ett gift par o ett redigt stadigt par.

#23 - - Larissa Oikari:

sv: Alla kan ju bli arbetslösa någon gång, det är inte konstigt med det.

#24 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Svartsjuka och avund är bland det värsta som finns. Stå emot och var stark!

Till top