Medmänsklighet..

Candis / Permalink / 7
Två goda gärningar gjorda idag :))
1. Överproppad buss. Folk står upp för alla platser är tagna. Äldre dam stiger på bussen och jag kan inte med mig att inte ge henne min sittplats och det var ingen annan som erbjöd henne :) hennes tacksamhet och lilla pratstund gjorde hela min dag.
2. Påväg hem från Allum efter handling. Vid ett rödljus uppför backen står en volvo heeelt på sniskan, hjulen spinner och han kommer ingenstans och INGEN hjälper honom. Älsk stiger ur och puttar på och killen kan köra vidare.

------ ♥ ------
Vad hände egentligen med medmänskligheten??? Säääällan man ser någon hjälpa någon annan nuförtiden och varför gör inte människor det?? Man blir ju så glad och mår så mycket bättre?? Har vi helt tappat greppet?? Är vi verkligen så själviska?? Vill verkligen inte tro det värsta ♥ nästa gång är det kanske en själv som sitter i klistret eller behöver hjälp. Skulle någon hjälpa mig då så skulle jag vara evigt tacksam och glad.

Gammal gammal bild som är en av de mysigaste i min samling :) ni ska bara veta vad mjuk och gosig Z är bakom öronen, brukar alltid snufsa honom där bakom när jag bär ner honom för trappen och så luktar han så himla gott. Han har inte badat på 4 månader och luktar inte den säregna hund-doften utan helt underbart *mammasjuk*
#1 - - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan:

Å så fint du har det här inne vid dej. Blir iriktigt nspirerad!



Härligt att du drar ditt strå till stakcen ang medmänskligheten iaf. Pratade med en vän om det just idag att folk bara ser rakt fram med tunnelseende och tänker på sitt eget. Usch det otrevligt och typiskt svenskt. Blä.

#2 - - Anna:

Just det där med att erbjuda plats på bussen är inte ofta man ser. Jag brukar stiga upp om det kommer äldre personer, men tyvärr gör inte andra ungdomar detta. Så trist. Men igår så var det en kille i 13 års åldern som kom och erbjöd en äldre dam på bussen sin sittplats. Så fint gjort.

#3 - - Emmie:

åhh, jag vet, en midsommar för några år sedan var vi på väg hem, jag övningskörde, ett gamalt par stod vid en busshållplats och hade fått nått fel på bilen, vi kom från fel håll så vi vände, vi fick bogsera bilen hem till gatan vid oss och sen körde vi hem dem, det var ca 1,5mil, jag glömmer aldrig deras tacksamhet, de skulle ha middag hemma så de va lite oroliga.. Men vad bra man känner sig efteråt och vi fick ett fint kort och fina blommor, jag tror inte man förstår hur en sådan liten sak kan göra sepciellt gamla människor så glada :)

#4 - - Anonym:

Du har så rätt! Folk vill aldrig hjälpa till, nej de ignorerar situationen...

Små saker betyder så mycket!

Det var bra gjort av er idag :D

alla borde tänka på att nästa gång kan det vara en själv som sitter i klistret.

#5 - - Sofia Werlin - mitt liv med LCHF-kosten:

Ja man kan undra var den har tagit vägen.. Tur att man är en av de få som hjälper människor!! Snällt av både dig och din kille :)

#6 - - D A H L È N:

Jag och min sambo hjälpte en kille förut idag, vi bogserade (stava) honom upp för tre backar då han bara slirade (med husvagn) resten körde bara förbi honom :/ och förra veckan räddade vi en jätte gammal Drever som rymt från sin hundgård, en lycklig matte som mötte oss och igår ringde hon och ville möta oss. Vi fick en paradis ask som tack :) så kul när man får lite uppskattning för hjälp osv :)

#7 - - ladymuffin :):

sötnosar!!

Till top