Fegt..

Media / Permalink / 22
Nästan ingenting gör mig så arg som människor som slänger sig framför tåg. Egoistiska idioter är vad dom är och de har inte min sympati överhuvudtaget. De drar inte bara med sig sin familj och vänner ner i sorgen utan ALLA på tåget och lokföraren speciellt som är den sista personen som får se när de står där på spåret och bara väntar.
Kanske kommer min avsky ifrån att min egen pappa är lokförare och har sett en hel del. Blivit sjukskriven och urtagen ur tjänst otaliga gånger för olyckor och medvetna självmord. Hur många gånger till tror ni han orkar uppleva det?? Hur många gånger tror ni han har fått lov att gå ut ur tåget för att se om personen lever??? :( kan ni tänka er den synen?? Skulle ni kunna leva med det resten av era liv? Inte bara en person, utan 1, 2, 3, 4 osv..

Det var stopp i Uppsala idag tydligen efter att en person blivit påkörd!!! Därför skrev jag det här inlägget.
Ska ni ta livet av er, dra inte med er mer människor än nödvändigt. Var inte så egoistiska, tänk på de runtomkring er också och inte bara på er själva. Tänk på de som ska leva vidare med bilderna :(

Källa: Aftonbladet
#1 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Live, Love & Laugh:

Haha jag är skit nojig inför den men jag tror att jag gör den. hellre nu än senare! Uscha!



haha du jag hade en H&M väska som varade i flera år utan att gå sönder haha, medans en annan dyrare väska varade mycket mindre !:p

#2 - - Karin:

Nej, kanske inte, men risken är ju såklart att bli misstänkt för snatteri.



Min pappa har också jobbat som tågförare. Via honom känner jag flera tågförare som mår riktigt dåligt av att de ofrivilligt har kört på någon. Så hemsk!

#3 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Live, Love & Laugh:

Mjuuuk som bara den!:) Lite ullig och fluffig haha

#4 - - Lea:

Fy vad hemskt för din pappa, och alla andra förare! Har man nu bestämt sig för att inte leva så kan man ju åtminstone tänka efter hur det skulle drabba andra för en sekund... men jag antar att mörka tankar lätt tar över och kväver allt annat, såsom förnuftet... Synd bara att det ska behöva drabba andra.



Tack :o) ja, kärlek är vad dem ger, och fullständig lycka!



Vad pinsamt av mig, frågar när svaret finns framför näsan på mig. Men vet du vad? Nu har jag lärt mig till nästa gång :o)



Kram Leo & Lea

#5 - - Anonym:

jag tycker synd om (som du skrev) lokföraren. Vissa säger ju att lokföraren aldrig ska se personens ansikte...;s eller nått sånt. men shit, tänk om de är en egens barn eller nått .

#6 - - G I L R A E N:

SVAR: Oväntad? På vilket sätt då? Nu blev jag nyfiken. :P

#7 - - Molly:

En tjej som jag firade nyår med för 2 år sen hoppade framför tåget typ en vecka efter.. tycker också att det är fegt och respektlöst mot de som tycker om en.



Hur svårt kan det vara att skaffa hjälp egentligen?

#8 - - Junitjej:

En gammal klasskompis slängde sig framför tåget. Förstår fortfarande inte varför.

#9 - - TESCHO - Webbdesign och mycket mer:

Svar: Tack konstapeln ;)



Det där är så hemskt, när folk hoppar framför tåg. Kan inte ens tänka på vad din pappa ha fått vara med om.

#10 - - Mirka:

Ja, ush.. så många gånger som jag tänkt på lokföraren som får se sådant. Att helt hjälplöst inte kunna göra någonting och bara stå och se vad som hända skall.. nä fy.. egoistiskt är ordet.

#11 - - Kim:

Jag håller verkligen med! Visst det är ju synd om personen som mår så dåligt, men jättemånga fler mår lika dåligt efter att personen hoppat ut framför tåget...

#12 - - Sandra:

Åh fy, det har jag faktiskt inte fuunderat på direkt att det händer en lokförare flera gånger, att de råkar köra på och att de får se... Usch så hemskt!



Sv. Ja har väl kanske 2 st på butiker, 2 st på ett SPA. Jaså, gött! Jag har bara lite svårt för alla tusentals människor som knör på varandra när man går typ i Femman och handlar. Men butikerna är mycket bättre än her, flerutbud o.s.v. Och mer caféer och annat mysigt!

Jag kan tänka mig att de kändes skönt också att besöka din hemort igen =) och trevligt att få fira jul med familjen. Min jul var allt bra, och julklapparna var perfa, fick det mesta som jag ville ha. Man kan inte få allt men jag är väldigt nöjd faktiskt. Det är så himla mysigt under julen också, och som ett extra plus så fick vi ju en vit jul ;D Kramar

#13 - - Julia:

Hemskt! :/ ♥

#14 - - Babbi - Bloggdesigner:

Näe usch att jobba som lokförare och uppleva sånt där kan man inte ens föreställa sig hur det är :(

#15 - - Johanna:

Håller helt klart med dig, så hemskt och förstår inte hur man kan göra något sånt, kan inte tänka mig hur passagerare och ingen mindre än lokföraren känner sig direkt efter. Hatar självmord. Bor ju inte alls långt från Uppsala heller

#16 - - aleeekx:

det är så sjukt när dom gör det :/.

#17 - - Peter:

Med all respekt för dig och din blogg, (jag är frekvent besökare och kommer vara det i framtiden också) men du får det att låta som folk som hoppar framför tåg gör det för att de inte har något bättre för sig. Det finns ju en anledning till att man tar självmord, menar jag.

#18 - - Sanna:

Jag håller med Peter faktiskt.. Har själv försökt att ta mitt liv med tabletter och sprit, och innan funderat på att hoppa framför tåg.. Nu mår jag lite bättre efter en jävla lång tid och ett jävla kämpande. Men jag blir fortfarande lite stött när folk säger att man är egoistisk för att man tar livet av sig (spec på sätt som andra kan se) Absolut är man egoist! För man hatar världen, man har bara sig själv, och man själv är det värsta som finns på jorden. Om jag gick utanför dörren såg jag inte andra människor.. jag var inte kapabel till det även om jag ville. Jag har varit okontaktbar. Då är det inte så konstigt tyvärr att man inte tänker på andra. Visst finns det hjälp att få, men det är inte lätt kan jag säga dig. Tänk dig själv att du lever i ett helvete och bestämmer dig för att söka hjälp och blir hånad och mycket annat av "psykologer" osv.. De flesta som har sånna arbeten är inga änglar som vill hjälpa. Dom tycker precis som många andra att deprimerade människor är egoister som bör ta sig i kragen och skaffa sig ett liv bokstavligen. Det är som att tycka att någon med Tourettes syndrom ska uppföra sig som Kungen på Nobelmiddag.

Ursäkta detta långa inlägg men jag var tvungen.

Inget ont mot dig dock, du verkar vara en go tjej!

#19 - - Sanna:

Måste bara skriva att jag inte sympatiserar med ""tåghoppare" och att det är jvligt synd om folk som tvingas bevittna sånt. Men, önskar bara att man kunde skylla på sjukdomen istället för personen som inte kan tänka längre än så. Eller det är inte personen som är sjuk utan dess själ.

#20 - - e:

Bra sagt. Jag kan förstå att personer som begår självmord är desperata men man kan sköta det så jävla mycket bättre. Lokföraren som tvingas se allt från första parkett, poliser som får plocka upp alla bitar från spåret... Nä.



Har man inte varit suicid själv kan man förmodligen inte tänka sig hur det är, men jag förstår inte varför en del väljer ställen och sätt så att så många som möjligt får se. Som en sista revansch mot en grym värld antar jag.. Hemskt det där. :(

#21 - - linda:

Brukar försöka hålla mej ifrån att lämna min åsikt i just denna fråga men måste dock svara emot er lite, framför allt Mirka och Molly.



Att ta självmord är se absolut starkaste och modigaste man kan göra. Om man sökt den hjälp man kan, fått se stöd man behöver, prövar medicin, terapi, ECT med mera och allt som återstår är ett tomt liv utan mening är de upp till var och en att bestämma över sin rätt att leva men även sin rätt till död.



Att det är synd och skam att lokförare måste utstå dessa syner säger jag inget om. Jag håller med. De är hemskt att behöva bära med sig dessa bilder livet ut MEN de ja motsätter mej är erat resonemang att de är egoistiskt att ta sitt liv.

Nej tänk om! De är egoistiskt av alla andra att behålla en människa i livet bara för att man ska slippa sin egen sorg och förebråelse. Att man ska slippa känns skuld eller saknad.



Det är fel att bli arg eller kalla en person som bestämmer att ta sitt liv för egoist när ALL hjälp är borton effekt för den drabbade och varje dag i livet är en kamp, fylld av ångest, sorg, ett rent helvete på jorden. Skulle NI vilja vakna upp varje dag och känna att varje steg, varje andetag du tar är tomt, meningslöst, sorgefyllt, ångetsladdat med mera och veta att du inte kan avsluta det för att inte göra någon annan ledssen eller besviken?



Än en gång, jag tycker lika som er synd om lokförarna. De är hemsk och de finns "bättre sätt" att genomföra sitt beslut.

Man ska själv får bestämma över sitt liv och även sin död, för vem ger en människa rätt att från ta en annan människa sin rätt självbestämmande bara för att de handlar om de mest modiga man kan göra? Besluta att ta sitt liv?



Jag hoppas ni förstår min tanke och jag hoppas ni kan tänka LITE längre än att andra människor får sorg efter ett självmord.



Sorry Sara om inlägget blev lång men var bara tvungen att skriva min årikt om detta. :-)

#22 - - Elin - Design&Makeup:

Jag håller med, men de som är självmordsbenägna tänker inte på detta sätt så vi kan knappast påverka dem, tyvärr..



Jag åkte med ett tåg och fick vänta flera timmar då en man som inte såg tåget blev överkörd. Så ja man ska inte gå över tågräls i huvudtaget så länge det inte är en riktigt övergång.

Till top