Är det en "sweden-thing"??

Candis / Permalink / 10
Har funderat lite på det här med elaka och onödigt dumma kommentarer som folk spyr ur sig hit och dit inom bloggvärlden, på tidningar på nätet, forum mm mm. Är det någon typisk svensk grej egentligen?!
Vuxna människor som gnäller, är elaka, hotar och leker besserwisser.
Man blir ju att undra. Är det verkligen såhär överallt runtom i världen?! Sitter t ex amerikanarna på deras motsvarighet till Aftonbladet och beter sig som snorungar som dom gör här?
Eller sitter dom i Frankrike bakom skärmen och skriver till andra bloggare hur fula, äckliga och misslyckade dom är?


Det hade ju varit otroligt intressant att få kunna fråga utländska bloggare allt det här, för att ta reda på om det stämmer?! Eller om det är sverige som håller på att spåra ur totalt?

Den här kommentaren hittade jag helt random på Bloggbetyg.se:
Jag kan också skita ur mig osammanhängande ord och forma dem till meningar, men jag lägger inte ut dem på en blogg.
Vad är det för en jävla kommentar egentligen?! Och vad får personen ut av den kommentaren? Blir hon att må bättre? Eller är det bara för att hon kan helt enkelt? För att ingen kan komma åt henne bakom skärmen?

Människor verkar ha väääldigt mycket ilska under huden som måste komma ut och det kommer ut på internet för där är enda stället där dom vågar...
Fan skaffa en boxboll istället eller gå ut och spring. Ta inte ut din dåliga dag på någon annan stackare!!

Texten kommer nog uppdateras allteftersom!!!
#1 - - victoria:

nejdå , jag missade inte att din mobil var med i videoinlägget ! :D tycker det är sjukt sött med det rutiga rosa skalet !

förstå inte varför dom klagar för att du bloggat om din iphone ;s

jag ska köpa den från telia hade jag tänkt för dom hade ett bra erbjudande med bra abonnemang och har precis bytt till telia med så blir att köra med det :p

#2 - - Nadja:

Jag har också funderat på detta. För några år sedan var det inte alls nått krig på internet. Men blir det bara mer och mer. Det är ju så lätt att gömma sig bakom datorn, helt anonym och har all tid i världen att skicka skit till folk..



Norska bloggare,som har blivit populärt får dom mycket skit på sina bloggar? eller är det bara svenskarna som är idioter?

#3 - - Sofia Werlin - mitt liv med LCHF:

Man börjar ju undra vad som är felet när folk skriver elaka kommentarer.. Har själv fått några elaka den senaste tiden!!

#4 - - W e b - L i n n . n o:

Er sånn her i norge også. :P

#5 - - TESCHO - Web design, Photography & Doggies:

Helt rätt! Håller med dig till fullo.

#6 - - Kristina:

Sv: haha, ja den luktar underbart!! sett den länge nu och sparkar mig mentalt för att jag inte köpte den tidigare, men några till kommer ramla ner i korgen nästa gång jag ska dit tror jag.



Puh, vad bra.. så himla trist med sådana saker, men man märker att de flesta vågar va en annan person på internet än vad de är i verkliga livet.. så himla trist att de inte fattar att det påverkar andra.. det kan gå så snett om folk håller på så.



Hoppas ni fick en mysig fredag =)

#7 - - Betty:

Helt rätt!

#8 - - Molly - MOLKAN.SE:

Ja, man undrar ju verkligen.



Det kanske inte är unikt för Sverige, men jag tror att vi ligger på topplistan för att vara gnälliga.



Man måste ju alltid gnälla på något, vad är livet annars värt att leva för? :P

#9 - - L I L I J A:

Jag tror det är likadant typ överallt..

Folk som folk liksom.

#10 - - Elin - Design&Makeup:

Det är ju just för att vi har den yttrandefrihet som vi har idag i Sverige, folk verkar tro att det ingår att såra, trycka ner och bete sig idiotiskt mot andra.



Men ja jag kan väl inte säga att det inte finns i andra länder, kollar man på youtube exempelvis är det jättemånga som klagar på allting. Man vet ju inte vilket land de kommer ifrån eftersom alla skriver på engelska nu för tiden (man klickar ju inte in på deras channel varje gång man läser något). Hur som helst, en skrev en kommentar i en till en video jag har om att jag var så ful och fet och han var tvungen att skriva på engelska för att få andra att snappa upp och göra likadant.

Till top