Skälliga lilla plutthund..

Pälsklingarna / Permalink / 13
Antiskällhalsband ska inhandlas snarast. Det är tyvärr den lilla killen som blir totalt jävla bärsärk nu när han sitter instängd så himla mycket, förhoppningsvis kommer det bli bättre när vi får börja promenera med honom mer men vi behöver ett snabbt och effektivt sätt att bli av med skällandet och eftersom blomspruta inte fungerar eftersom vi inte hinner spraya honom innan han skällt några gånger och att han skäller när inte vi är hemma så hade det ju varit intressant att få testa ett halsband med t ex citronspray eller vanligt vatten i. Nej naturligtvis ska han inte ha det på sig när han är ensam hemma, absolut inte. Men våra grannar störs och det är inte bra överhuvudtaget.
Vi har testat ett sådant på Whisky och han blir ännumer galen, tack och lov skäller inte han lika mycket utan är en lugnare herre.
Men nu gäller det bara att hitta ett som är i rätt storlek på lillen också. Vill ju inte sätta dit en stor kloss på honom. Ni får tycka att det är djurplågeri om ni vill, men vad ska man göra om man har problem med en skällig hund och bor i lägenhet?? De tar ju inte skada alls av sprayen, som man dessutom kan byta ut mot vanligt vatten som jag skrev. Vatten som sprayas helt enkelt :)

Har ni andra, snabba tips, om hur man får en liten hanhund att sluta skälla, om ni tycker ett antiskällhalsband är djurplågeri, dela gärna med er. Men sitt inte och skäll ut mig och sen inte berätta om hur ni nu tycker jag ska gå tillväga. Då kan ni lika gärna hålla tyst :))
#1 - - Alisa:

Antiskäll halsband med citronspray är inte alls djurplågeri o fungerar bra på vissa hundar så jag säger testa. Vissa behöver bara den en stund o vanan är bruten för alltid!:)

#2 - - Mickan:

Har aldrig testat antiskäll, men har hört både bra och dåligt om det. På vissa hundar fungerar det, på andra inte. Men det skadar ju inte att prova. Det gäller ju att tajma rätt ögonblick.

Lycka till. :)

#3 - - Carina:

Hejsan.



Vi har provat anti-skall på våran dobermann tik när hon var ca 1 år, men tyvärr så funkade det bara i början.. då vart hon förvånad minsann och skällandet avbröts. Men snart så kom hon ju på att "det där var ju inte så farligt" och överraskningsmomentet försvann, så vi slutade med halsbandet.



Kan ju bero lite på att halsbandet gav ifrån sig ett lite citronsprut även när hon skakade på huvudet (vilket en dobermann gör mest hela tiden vid lek, skydd osv..) - men man måste testa och jag tror nog att det kommer fungerar alldeles utmärkt på eran lilla plutt! :)



Lycka till ♥

#4 - - 月姫 Tsukii ♥:

ge honom tuggben och underhålla sig med? =D



sv: Men gör det!! Skaffa ett webbhotell och lägg dit WP-verktyget och börja blogga! Det går inte att sno koder rakt av då, mohaha :D plus att det är SÅ mycket roligare att publicera inläggen, du anar inte vilka smarta funktioner det finns där alltså. Ska nog ta oh flytta bloggen under morgondagen.. oh läskigt!!



<3

#5 - - Sis:

Så länge ni inte använder elhalsband så är jag glad ;) men testa vattenhalsbanden ni, det kanske funkar bättre på zamme än whisky..

kram!

#6 - - Angelica:

Svårt svårt. Har aldrig haft skälliga hundar (bara stora som inte behöver, små verkar vilja hävda sig mer eller vad man ska säga).



Blomsprutor är jag lite allergisk mot, iaf mot katter. Har sett för många som blivit skadade av de. Beror självklart på användaren av den! Men det är inte nåt jag använder mig av. Blåser på de små sattygen när de är på platser de inte ska vara på ;)

#7 - - Mikka:

Va jobbigt :/ Dock har jag upplevt att man bara behöver ha det där antiskallhalsbandet ett tag, sen räcker det att man visar det för att hunden skall hålla tyst.



Hur mår han nu med ryggen, när får han börja aktiveras igen? Jag körde en del hjärngympa med Linus när han fick sitt diskbråck, tyckte det blev ett helt ok komplement.

#8 - - Anonym:

Hur hade det suttit om ni tränade hunden med klickning? Om du vet vad det är ?

#9 - - victoria:

så fort han är tyst så beröm honom ! och säg t han när han skäller , slutar han skälla när du säger till honom så fortsätt berömma honom :)

så fick jag min ena hund att sluta skälla :P

Kram

#10 - - Mickan:

Jamen precis. :D Det är ju därför antiskäll just ska vara så bra... Hoppas det funkar! :)

#11 - - carola:

hhittat hit via bloggwiser..

Vilken vacker blogg du har...me like..



Hoppas du får en härlig helg

#12 - - Tescho - web design, photography & doggies:

Jag har aldrig testat antiskäll men det är värt att testa! Jag har hört historier om att det fungerar i början och sen lär sig hunden hur det fungerar. Mitt tips skulle vara att inte "missbruka" halsbandet. Låt Zamme få en liten "chock" och när han slutar så ta av det. Det kan leda till att du bara behöver visa halsbandet när han skäller - och så blir han påmind om vad som händer när det är på. Lycka till :)

#13 - - ellinor:

jag har precis satt antiskäll på min efter 3 månader av träning som sista utväg och för första gången på länge är han avslappnad, ligger och sover och är inte på helspänn men jag mår dåligt över att jag inte kunnat träna bort det och att han måste utsättas för det men en hund som skäller konstant varje dag funkar inte.

Jag fick tillochmed rekommenderan av en instruktör att testa

Till top