Linas Matkasse

Gott & Mindre Gott / Permalink / 6

Nu var de ett tag sen jag visade en maträtt från kassen. Denna var faktiskt riktigt god :) speciellt capresen.

Ingredienser:

Basilika
Gnocchi
Kidneybönor
Körsbärstomater
Mozzarella
Rödlök
Vitlöksklyfta
Flytande honung
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Förbered gnocchi-koket: koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull men vänta med att lägga ner dem.
3. Ljummen caprese: Skiva ½ rödlök tunt. Fördela ringarna i en ugnssäker form, t ex en gratängform. Lägg 500 g körsbärstomater ovanpå. Ringla över 2 msk olja och strö över ½ tsk salt och ½ krm svartpeppar. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Tärna 250 g mozzarella. När tomaterna är klara fördela mozzarella och blad från 1 kruka basilika över de varma tomaterna.
4. Marinerade bönor: Finhacka ½ rödlök. Blanda löken med 1 msk olja och pressa ner 1 vitlöksklyfta. Tillsätt 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk flytande honung, ½ krm salt och ½ krm svartpeppar. Skölj 230 g kidneybönor och blanda dem med marinaden.
5. Koka 800 g gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen. Medan de kokar, förbered en rymlig stekpanna och hetta upp lite olja. Bryn sedan den färdigkokta gnocchin. Var försiktig så att de inte bränner fast. Krydda med salt.
6. Servera den nystekta gnocchin tillsammans med marinerade bönor och ljummen caprese.
#1 - - Maria:

Guuuud vad fint du har fått det här! Profilbilden på dig är helt underbar!!!

#2 - - Cherie Mårtensson - Vägen mot tjejmilen 2012:

Ser riktigt gott ut :)

#3 - - ROXANNA - KAMP EFTER CANCERN:

Men gud vad gott det såg ut herre gud :)



.

.

.

.

Länka gärna min CANCER insamling

.

.

.

.

.

ALLA får en TACK länk

.

.

.

Betyder allt för dom sjuka :/

#4 - - Pilla:

Fin blogg, ljuvliga färger. Så duktig med kameran!!

//Pilla

#5 - - Tess S [istla.se]:

Ser riktigt gott ut.

#6 - - Marie:

Ohh göttit det där lät =D

Till top