Never relax..

Pälsklingarna / Permalink / 13

Tänk er att aldrig kunna få slappna av till hundra procent. För om du skulle göra det så händer nästa grej i livet som gör att pengar försvinner eller psyket blir sönder stressat. Du kan aldrig riktigt slappna av och hoppas att "nu kanske det är lugnt resten av året". Detta är vad som händer oss nästan hela tiden. Den här gången är det Whiskys tur att få komma till akuten med hög feber, infektion i ögonen pga det och ont någonstans i magen.

De vet fortfarande inte vad han mår dåligt av. De har gått igenom honom med både röntgen och ultraljud men hittar ingenting. Det enda var att han var gasig i magen?! Han är kvar där och förhoppningsvis så får vi hämta honom imorgon.

 

Vi får aldrig en chans att riktigt slappna av. Vi får aldrig en chans att spara pengar och det tär verkligen sönder psyket på en. När ska vi kunna njuta och andas ut?! Se att vi får en stabil budget, början på sparandet till en ny lägenhet t ex. Men nope, oanade utgifter och våra älsklingar som råkar illa ut, det är de som inträffar.

 

Riktigt trött på det här nu. Och speciellt ont i hjärtat gör det när man ser så många andra som bara glider på räkmackor genom livet. Får jobb utan att lyfta ett finger, har aldrig några större problem förutom lite flikiga naglar, mensvärk eller att någon kille inte ringer upp dom och så sitter man själv och funderar vad fan man gjort för att förtjäna all skit och allt slit utan att komman någonvart.

 

Det finns ju såklart något positivt med alla motgångar också. Man lär sig ta vara på livet på ett annat sätt och det är jag väldigt glad för men samtidigt känner jag att jag blir bara gnälligare och gnälligare för jag kan nästan inte se något positivt längre. Om vi planerat något underbart framöver så tror jag direkt att de går åt pipan, för det brukar det ALLTID göra :(( that sucks. Men det är bara att försöka ändra sitt sätt att tänka, försöka är bättre än att ge upp.

 

Skönt att få ventilera lite av allting som bubblar upp ibland ♥

Nu tänker jag bara hålla tummarna att Whisky kommer hem imorgon och är sitt vanliga jag igen. Undertiden får Zammisen extra mycket kärlek och gos här hemma.

- You don't fail until you give up -

#1 - - Cherie Mårtensson - Vägen mot tjejmilen 2012:

Förstår hur du känner, sist jag hade lyckats spara ihop 7000 så fick min lilla hund åka in till veterinär på röntgen osv 3 ggr vilket slutade med veterinärräkning på 5500 kr. Kändes lite surt då jag studerar och inte har så mycket pengar i månaden att röra mig med. Men samtidigt är det absolut värt det så länge ens lilla älskling inte mår dåligt och är frisk..Nu får vi hoppas att jag hinner spara lite innan bebisen kommer i september ifall det blir sjukhusbesök osv..

#2 - - Gabriella:

Du Sara! Ibland måste man få ventilera sig, allra helst då man känner för det. Så ventilera på du! ;)Håller mina tummar och skickar en stor kram! Allt kommer att gå bra!

#3 - - Ida:

Hoppas att whiskey mår bättre snart så att både ni och han kan slappna av mer, aldrig skoj när ens älskling blir sjuk. Jag håller med dig om att vissa människor kan glida runt på en räkmacka och det gör en förbannad, Jag har haft mina törnar i livet och vissa gånger haft en matta som har dragits undan för en och jag har fallit. Undrat om jag kan resa mig upp men det har jag gjort och det vet jag att ni också har gjort. Men återigen till de som glider runt på en räkmacka , hur bra kan de må egentligen?! de har aldrig fått kämpa och då bör de ju inte kunna känna den glädjen som infinner sig när man har kämpat riktigt hårt för någonting. Önskar er all lycka. kram

#4 - - Tommy:

Sv: Tack så mycket Sara.Ja just nu är det bara en massa oplanerade utgfter, 2 vetrinärbesök på samma vecka med samma hund och nu i går blev det även röntgen.

Pradas ben har läkt helt och hållet, men nu är det så att hon absolut inte vill ha kvar stiften i kroppen som vetrinären ville låta sitta där som på de flesta hundar, utan prada lever upp till sitt namn och vill ha allt, så en operation till för att plocka bort stiften är nu ett måste eftersom dom sitter lösare nu när Pradas kropp försöker stöta bort dom, där av att hon haltar.Jag håller med dig, det är så sjukt många som glider på ren räckmacka hela livet.Jag ska nog köpa mig nytt objektiv till veckan , ett fast 85 mm 1,8D

Ska ju till Göteborg i Juli månad och fota när min lillebror gifter sig..:)

#5 - - K a j s a j i:

Förstår precis hur du/ni känner. För oss är det exakt likadant, motgång efter motgång. Och trots att det för det mesta ordnar sej till slut så hinner man aldrig riktigt slappna av innan nästa smäll kommer.

#6 - - Alisa:

Men gumman då!:( Du vet att jag vet hur du/ni känner er, det är inte rätt, inte rättvist och helt förjävligt. Men du vet att vi uppskattar livet o det lilla ljusa i den mer än någon annan. Hur fel d än känns. Lillkillen är där han ska vara just nu ich vi tänker på er alla o hoppas på det bästa! Don't give up gumman! En vacker dag är det vår tur igen!

#7 - - Jennifer:

Åh hoppas verkligen han kommer bli bättre så han får komma hem igen. Är så jobbigt när ens älsklingar blir sjuka :( Tänker på er!

#8 - - Cherie Mårtensson - I väntan på liten:

Svar: Ja det är ju lite så men samtidigt så skulle man inte kunna leva utan sina hund/ar. Så det är värt pengarna för att veta att de mår bra men samtidigt är det jobbigt när man aldrig lyckas spara pengar.Skönt att han får komma hem, mindre skönt att inte veta vad det var som orsakade det hela. Det känns ju alltid skönare att veta vad det är som ställt till med det än att gå ovetande.

#9 - - Rabbitsfoot:

Ibland är livet orättvist, tänker på er, massa kramar!

#10 - - Marie:

Känner igen mig till fullo, så är det för, oss också. Nu i det senaste har det varit att sambon fått flera hål i munnen och det kostar ju nästan 1000:- varje gång, samt att Bellman varit dålig osv. Det ena löser av det andra. Drygt också då man inte har fast jobb, sambon har fast men inte jag. Vi har ex velat göra om två rum i flera år, men hela tiden får de pengarna gå till annat.Så får man "TA" sig råd fast man inte har. Man får spara undan på en massa annat som man skulle vilja. Jag ex har lite problem med min hårbotten och får enorm klåda, det kliar massor emellanåt. Jag har testat med medicin, har testat med preparat som läkare skrivit ut som ej fungerar, Men så testade jag det där schampoot du också har och det hjälpte direkt. Men då är det nästan som jag inte vill köpa det för det är så dyrt. Man måste hela tiden tänka på pengarna och kan inte känna att man bara kan köpa osvFörvisso skulle jag inte vara speciellt slösig och flådig om jag hade pengar, men ja du förstår,Som ett annat ex, så hade vi lite bättre över en månad och tänkte då unna oss lite nya kläder eller vad det nu var. Ja då drog min sambo på sig ryggskott och var då tvungen att få behandlig och det kostade en hel del, jaha då var det så igen att man fick lägga det på annat. SJÄLVKlart så är han värd det och pengarna ska läggas på det så han blev bra.Men det är detta att det ena löser av den andra heeeeela tiden.

#11 - - Dea:

Det kan vara skönt att ventilera sig lite... Men du är absolut inte ensam om att ha det så här.. Jag brukar försöka tänka att det alltid finns någon som har det värre.

#12 - - Marie:

Men det är sant, man måste försöka tänka possitivt, för man gärver bara en grop åt sig själv annars. Tänker man possitvare blir det enklare också. För det måste ju komma ett ljus i tunneln någon gångHåller tummarna för er att det blir "bättre"'

kramar

#13 - - Sara:

Åh stackare :( Igår skrev jag ett inlägg om att jag aldrig har råd att resa osv, men nu får jag riktigt dåligt samvete! Usch... Jag vet hur det är att aldrig ha några extra pengar, o det finns inget värre än då ens husdjur är sjuka!Men kom ihåg; Efter regn kommer solsken, o det finns alltid en mening med vad som händer!Dom där bortskämda rikemans-ungarna som får allt de vill ha utan att lyfta ett finger, kommer att ha det så jäkla svårt i framtiden. Vi som hamnar att kämpa för det vi får (och inte får) är så jäkla mycket starkare och kommer att ta oss såå mycket längre i livet! :)Kämpa på gumman, hoppas att din vovve mår bra också! <3

Till top