First snow..

Graviditeten, Photography / Permalink / 5
Här hemma sitter jag. Ont bak i ena skinkan så innibomben + smärta/skärande/molande/ömmande på vänstra sidan om magen som även sitter i leden där ben & ja ni vet, möts. Har provat stretcha, hänga mig i dörrpost mm men inget hjälper. Igår var det så illa så att jag gick hem från jobbet och idag är det likadant. Inte jätteroligt att gå ut med hundarna kan jag meddela. Barnmorskan hade inga svar, enbart att jag skulle gå till sjukgymnast som har stängt idag naturligtvis. Ringde vårdcentralen, de kunde inte heller svara, mer än att om jag fortsatt hade ont skulle jag få en tid nästa vecka isånnafall.
Det gör inte ont när jag sitter & ligger. Enbart när jag rör på mig.
Vad gör man? Igår hade jag så ont så jag mådde illa. Inatt vaknade jag varje gång jag skulle vända på mig. Samtidigt känner jag mig så otroligt klen & fjantig :(( vad gör man?? Inte lätt när man jobbar på ett jobb där man enbart står och går heller.
Nerver i röven kan man ju leva med, men när det gör ont även på andra ställen, då blir det så otroligt jobbigt.
 
Det är säkerligen foglossning jag har, men det förklarar ju inte smärtan frampå magen? Möjligtvis ett ligament som det har hänt nåt med?! 
 
Någon som haft något liknande??
 
#1 - - Saragunmarie:

Hoppas värken försvinner fort!

Älskar sista bilden!

Svar: Det hoppas jag med, än så länge är den kvar.Tack <3
Sara Eriksson

#2 - - Nelia:

Jag hade foglossning från rätt tidigt in i graviditeten och blev sjukskriven halvtid sista 3 månaderna på grund av det. Så lyssna på din kropp, har du ont så ska du inte genomlida arbetet. Din kropp jobbar på högvarv varje dag för att ge det lilla skatten i magen allt det h*n behöver och det är viktigt att inte utsätta sig själv för mer än vad man orkar med. Jag hade ont i både svanken och framsidan, i blygdbenet, det var knappt så man kunde gå normalt och det va för bebisen låg med huvudet neråt mesta dels av tiden och tröck ner mot bäckenbenet som i sin tur blev väldigt rörlig av alla hormonerr som mjukar upp. Jag som har sittande arbete orkade till slut inte med att inte få sova på natten och sen va helt slut på dagen så jag sa det till läkaren på mvc att jag ville sjukskriva mig halvtid då jag inte orkade mer. Detta var i slutet av oktober och W kom i januari. När magen växer fort och man även har det här i blygdbenet så kan man ju få kombinationen som jag tror du har då det lixom skär i sidan för jag fick det förklarat att det ligament som håller ihop allt som korsett typ blir så uttöjd så man kan få ont. Ta hand om dig ialf och vila och tänk bara på dig själv o lilla skatetten i magen, jobbet får vänta och ta hänsyn till att du behöver vila, prata med mvc om det inte blir bättre så kanske dom kan ordna så du kan gå ner i tid med hjälp av nån form av sjukskrivning. Jag gick hos sjukgymnast och jobbade halvtid och sov vila på dagarna o det gurde verkligen susen!

Svar: Jag har varit hos förlossningsläkare + rehab nu och ingen kan verkligen säga att det är foglossning t ex. Jag tror överansträngt ligament eller nåt åt det håller. Det kom ju så himla plötsligt. Men ont har jag så fort jag rör på mig. Så ska prata med BM och en ny läkare imorgon och se vad de säger. För det går ju inte att gå hem hela tiden, vara hemma en dag och sen tillbaka och gå hem igen :(( bara att hålla tummarna.
Sara Eriksson

#3 - - Isabella Berger - Fotografi:

Fantastiskt mysiga bilder! Hoppas det onda går bort snart, inte alls kul att gå runt och ha ont utan att kunna göra något åt det :(

Svar: Tack så mycket <3 nej verkligen inte. Och det håller tyvärr i sig fortfarande.
Sara Eriksson

#4 - - Lina:

Ja fy, jag hade lika när jag var gravid. Höll i sig i några dagar och kunde inte gå, gjorde så jäkla ont, haha ;) Man får vara med om många konstiga saker kroppsligt när man är gravid. För min del tror jag det var ischiasnerven som kommit i kläm. Hoppas det går över av sig självt snart! Trevlig helg :)

Svar: :((( har fortfarande ont men nu är det över vänster sida om magen. Säkert överansträngt ligament. En läkare trodde foglossning, men det är inte i bäckenet jag har ont heller :( ja haha det är ju ingen som direkt berättar att man kommer ha konstiga smärtor överallt under graviditeten.
Sara Eriksson

#5 - - Emelie o Nova:

Låter inge kul alls. Hoppas att det blir bättre snart! Inte roligt att gå o ha ont!

Svar: Tyvärr har jag fortfarande ontså vi får se vad som händer :( <3
Sara Eriksson

Till top