Hur det började..

Graviditeten / Permalink / 24
Den 13:e Augusti hade jag en läkartid för att kolla upp en knöl som jag hade i mitt högra bröst. Vid den här tidpunkten var inte brösten ömma eller någonting. Det var bara den där knölen som oroade mig och gjorde ont. Efter mycket klämmande, vridande och kännande så ville läkaren utesluta graviditet så ett test gjordes. Och det där jäkla testet visade positivt haha. Jäkla och jäkla, men den känslan då var helt galen och läkaren blev lika förvånad och glad som mig för ingen av oss väntade sig att det skulle visa det :D visst vi hade ju satt igång och försökt efter det tråkiga som hände i Februari men att det skulle gå så fort trodde ingen av oss.
Så ett samtal senare till min älskade H så var det färdigt, vi väntade bebbo.
Men ingen av oss har kunnat andas ut och slappna av riktigt förrän efter v 12. Förståeligt om man förstår vad vi gått igenom ♥
 
Denna graviditet har dock varit allt annat än rolig i början. Från v 6-7 fram till ca 12-13 har jag mått otroligt illa och varit väldigt trött. Enbart spytt en gång, men det illamåendet. Morgonillamående my ass. Det höll i sig hela dagarna, vad jag än åt, hur mycket jag än tog det lugnt. Under våran semester i September mådde jag verkligen som sämst och när jag tänker tillbaka på Gotland & maten bland annat så kommer fortfarande den känslan tillbaka. Usch usch usch.
Men samtidigt har vi sett det som ett "sundhetstecken" och illamåendet var ändå välkommet.
 
Ni fattar nog inte vad skönt det äntligen är att få släppa loss sina tankar, funderingar & krämpor haha :D men jag vill ändå inte att den här bloggen ska bli en total gravid/bebisblogg. Utan jag kommer forts skriva som vanligt men lite inslag av graviditet. T ex vad för cravings som cirkulerar just nu, funderingar mm, lite bilder på magens tillväxt, sånt som jag själv tycker är roligt att läsa helt enkelt :)
 
Cravings som kommit och gått är iaf revbensspjäll & nötkött, smoothies, korv med mos & fil bland annat. Men inget än som jag skulle kunna möööörda för haha. Men igår fick jag ett otrooooligt sug efter skärgårdssill med potatis & gräddfil med gräslök?!
 
Dofter som jag har väldigt svårt för just nu är nagellack & nagellacksborttagning (pinar mig vid nagelmålningarna nu haha), många bodybutters & starkdoftande duschkrämer + vissa parfymer & endel matlagning, speciellt när det det bränns lite grann och det osar, cigarettrök, tacoköttfärsdoft.
 
Smakerna ändrades också. Kaffet smakar beskt så det dricker jag inte lika mycket. Under illamåendeveckorna så var det betydligt mer jag inte klarade av. Då var all mat en pina.
 
Krämpor som jag känt av är ligamenten, speciellt nu när jag är förkyld & snorar, hostar & snyter mig som en idiot. Då drar det väldigt mycket i hela magen. Trötthet & illamående och snigelspåren hahahaha. Snigelspåren tänker jag inte gå in på mer, men de som varit gravida vet nog kanske vad jag menar. Och denna eviga, jävla, nästäppa gör mig helt galen. Det berättar ingen för dig innan haha.
+ denna kroppsvärme. Jag längtar så otroligt till frost & vinter. Denna värme gör mig tokig & det var väldigt jobbigt under den tiden jag mådde illa och det var sol & varmt ute. Är "van" vid att nästan alltid frysa, så det här är helt galet haha.
 
Herregud vilket inlägg det blev nu :D men det var sånt som behövde skrivas ner.
 
 
Idag: V 15 (14+6)
Ingen stor mage än :) kommer bli intressant hur mitt ärr på sidan & tatueringen kommer att bli och se ut sen.
#1 - - Cherie | Börja Spring:

Du förstår inte vad jag började gråta igår när jag såg på Instagram ;) Eftersom jag vet vad du gått igenom så förstår jag lyckan ni får gå igenom nu! Stort Grattis <3

Svar: Men snuttaaan :D blir alldeles rörd. Det är en bomb av känslor och hela situationen är verkligen häftig och fascinerande. Taaack <3
Sara Eriksson

#2 - - Anonym:

Tänk att jag anade rätt när nav första gängen läste att du längtade efter kylan och vinter .

Så glad för eran skull :) ❤️

#3 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia:

Åh vad mysig gumman & till skillnad mot din platta mage innan så är d mage :D

Svar: Du ska se när jag ätit. Hej svullna tarmar haha :D ja de var en väldigt platt mage förut, så det känns extra konstigt att den försvinner nu, men den kommer tillbaka, det strävar jag efter iaf :))
Sara Eriksson

#4 - - Rebecca:

Åh vad roligt :) Stort grattis till er:)

Svar: Tack så hemskt mycket :D
Sara Eriksson

#5 - - Malin:

Ett jättestort grattis och massor av kramar från mig :) Är så glad för er skull <3

Svar: Tack fina du :D känns helt otroligt. Ett litet litet liv ligger där och myser i magen :D <3
Sara Eriksson

#6 - - Kajsa:

Jag har också blivit illamående av speciellt nagellacksborttagning och målar därför inte naglarna alls :P Försökte med en slags naturlig nagellacksborttagningsolja men den funkade inte alls, fick stå typ 20 minuter för att få bort nagellacket och det är det ju inte värt!

Och kaffe fick jag också avsmak på, båda graviditeterna. Var tvungen dricka med mjölk fram till vecka 20 ungefär och sen kunde jag börja dricka det svart igen :P

Svar: Haha jag är så beroende så jag kan inte lägga av med det :D men målar inte riktigt lika ofta som tidigare, vad gör man?! haha.
Jag dricker ju aldrig svart utan alltid latte, men inte ens det gillade jag ett tag. Te är godare :) men latte kan vara gott någongång i veckan.
Sara Eriksson

#7 - - Johanna Ljungdahl:

Åh grattis ! sååå mysigt! vad heter du på instagram? :)

Svar: Tack så jättemycket :) candis heter jag där.
Sara Eriksson

#8 - - Anonym:

Ååh vad mysigt!! Jag anade vad som hänt då jag såg rubriken till inlägget i februari, men ville inte lägga mig i direkt då jag inte är lika aktiv gällande bloggar nu för tiden.

Förstår att det varit jobbigt, själv har jag varit gravid 3 gånger och fött 0 barn. De hittade ingenting under missfallsutredningen så jag får prova mig fram med diverse tabletter och grejer för att se om det kan hjälpa. Dock tar det ju evigheter för mig att bli gravid eftersom jag egentligen tekniskt sett är infertil, men lyckas bli gravid med hjälp av hormoner. Därför blir jag alltid så himla glad då jag ser andra faktiskt lyckas komma igenom de 12 första, plågsamma veckorna! Grattis :DD

Vet inte hur blogg esse funkar länge, men om du är nyfken på vem jag är så antar jag att man kanske kan kolla igenom ip-adressen bland kommentarerna. Är ju inte officiellt för alla att vi försöker så :)

#9 - - Frida:

Åh vad mysigt! Verkligen mega stort grattis till er båda! :}

Svar: Tack så hemskt hemskt mycket :D
Sara Eriksson

#10 - - Cherie | Börja Spring:

Svar: Det är så roligt att ni ska få gå igenom samma häftiga resa som vi fick :) Har känt på mig att det var en bebis på gång men inte vågat fråga <3 Är bara otroligt glad!

Svar: :D och det ska bli roligt att skriva om det. Alla funderingar & rädslor som man har. Det är verkligen en resa :D Haha det verkar vara flera som förstått det, speciellt när jag skrivit att jag vill ha kyla & snö haha :D
Sara Eriksson

#11 - - Susanna i Oslo - mamma till Melwin:

Åh grattis! Jag såg din bild du posta upp på Insta med att hunden helt plötsligt vill mysa med dig och jag tänkte direkt att du säkert är gravid (men våga såklart inte skriva det). Min mops kom alltid om natten och la sig vid min mage innan vi visste om att jag var gravid :D

Det finns en hel del knep mot illamående om det skulle hålla i sig, tex ingefära och torra kex som mariekex. Jag mådde jättedåligt i börja nav graviditeten och värst var det när vi var på bröllopsresa i Mexico i januari hehe. Sen åkte jag på allt annat som man kan under graviditeten som man kan göra men det var det värt :)

Grattis ännu en gång :D

Svar: Hehe han har varit väldigt mysig sedan vi fick reda på det :) de har verkligen ett sjätte sinne.
Mariekex kan jag knappt äta för det var det jag åt när jag mådde dåligt. Mariekex och andra salta kex. UÄCK :S
Får se hur det kommer fortsätta :D förhoppningsvis lugnt.

Tack <3 :D
Sara Eriksson

#12 - - Daniela - LittleMissWitty:

Än en gång, GRATTIS! helt underbart kul. Jag kommer att följa eran resa här, tycker det är sjukt intressent och kul att få vara delaktig i någon annans gravidresa, det är det mest fantastiska man kan gå igenom utan tvekan.
Grattis gumman!!! <3
kram

Svar: TAAAACK :D nu när man själv är gravid så vill man verkligen dela med sig av sånt som man själv undrar och funderar över :D det är sååå häftigt.<3 Kramar
Sara Eriksson

#13 - - Marie:

Låter som du haft det lite tufft och härligt att ni nu fått plus på stickan. Tänkte på en grej bara, vill inte komma som en matpolis och peka finger absolut inte, för jag har själv ätit sådant man ej sig bör. Men om jag förstod det rätt så gillar du att äta rött kött? och det sa de till mig på MVC att man inte ska äta, tänkte bara säga det så att du vet om du inte visste

kraaam

Svar: Ja de var lite tufft en period, men samtidigt en erfarenhet.Tror jag skrivit fel, med rött kött menar jag alltså nötkött :) får skylla på gravidhjärnan. Man ska inte äta ogenomstekt och det vet jag sedan tidigare :))
Kram
Sara Eriksson

#14 - - Marie:

Ohh vad bra, vart lite orolig där samt att jag ville inte framstå som en viktigpetter var ju bara omtanke. Härligt med en till som är gravid. Jag ska ju ha om drygt en månad ;)

Svar: :D haha H hade också sett det men sa ingenting? Vet inte om jag tänkte på att nötkött är rött & fläskkött blir lite vitt när man tillagar det?? Haha :D bra där.Oooomg hur känns det?? Jag är redan hemskt nervös och försöker läsa så mycket som möjligt om det.
Sara Eriksson

#15 - - ida:

Så glad jag blir för din skull:), stort grattis:)..
Det var riktigt intressant att läsa detta inlägg
du ger så mkt av dig själv.

Svar: Tack så hemskt mycket :DÅhh vad gulligt sagt. Jag skriver bara såsom jag själv skulle vilja läsa :D tack igen <3
Sara Eriksson

#16 - - Marie:

Hehe ja ibland tänker man lite tokigt, man tänker annat men skriver inte det ;). Jo det känns ok, börjar bli lite trött på att gå som en pingvin hihi. Jag istället har läst så lite som möjligt om allt. Läser på seriösa sidor i så fall. Forum ska man hålla sig ifrån. Ring hellre mvc en gång för mykt. Ett råd från mig ;). Kraam ♡

Svar: Hehe precis.:) har en väldigt bra bok skriven av en barnmorska, Att Föda, tack vare den har jag blivit liiite lugnare. Men jag vill ha kontroll, veta vad som händer i kroppen mm mm :D forum håller jag mig långt ifrån kan jag lova. Inget gott kan komma därifrån. Isch ♡
Sara Eriksson

#17 - - Marie:

Vi går ju en föräldragrupp och igår tog de upp om förlossning, och efter det kändes det lugnare, det är inte sååååå hemskt som man hör, man har ju inte ont hela tiden liksom, samt att sambon får ju gå med hela tiden och stå precis bredvid hela tiden. Samt att man får bästa hjälpten hela tiden. Man får ju även skriva ett förlossningsbrev hur man vill ha det och då vet de ju lite också. Dessutom så tror jag att den dagen vill man nog bara få ut bebben så man gör nog allt för att det ska bli så med, fniss

Klart att det är lite blandad förtjusning, men nu börjar jag längta efter den nästan, skratt

#18 - - JUNITJEJ:

Vilken vacker putmage!

Svar: Tack :)
Sara Eriksson

#19 - - Sarah:

Stort grattis! :D Även fast jag inte känner dig så gick det ett varmt glädjerus igenom hela kroppen när jag läste detta, har följt din blogg med jämna mellanrum så blev extremt överraskad och glad för er skull! Iiih :D
Önskar er all lycka!

Svar: Tack så hemskt mycket :D hehe vi blev lika överraskade vi. Helt otroligt vilken helomvändning livet kan få <3
Sara Eriksson

#20 - - Jenny:

Hej.
Vill börja med att gratulera stort till ert fina mirakel :) ❤️
Vet inte vad ni gått igenom, men kan föreställa mig vad de kan vara. Och jag beklagar er sorg något enormt.

Jag själv har två mf & ett sent ma bakom mig. De var innan vi vart gravida med vår underbara son som idag är 2år. De var fruktansvärt att genomgå dom förlusterna. Så jag förstår att ni är lite extra tacksamma nu för detta mirakel. Och jag är så glad för er skull!

Jag väntar nu en lillasyster i feb och blev gravid innan vi ens hann börja försöka igen haha.

Önskar dig/er all lycka & välgång under graviditeten <3 och hoppas du snart kommer till en del av graviditeten som du bara kan njuta av att ta på bebis. Har du börjat känna fosterrörelser ännu Föressten? :)

Återigen, grattis & lycka till, till er alla 3 :)

Svar: Tack så hemskt hemskt mycket :D:D får säga grattis även till dig & lilla pluttan i din mage.Har inte börjat känna något än, ibland kan jag tro mig känna nåt, men svårt att avgöra om det är tarmar eller lilla trollungen :))

Tack igen, många kramar <3
Sara Eriksson

#21 - - Jenny:

Njuta av att BÄRA på bebis skulle de stå såklart :)

#22 - - Linda:

Wow, vilken fantastisk berättelse som startar med en knöl i brösten till en växande knöl i magen ;) Stort grattis!! Hoppas att du slipper de värsta krämporna och att illamåendet inte stör för mycket! Lycka till med allt!

Svar: Hehe en väldigt oväntad historia om inte annat kanske :DHoppas det med, än så länge mår jag bra, lite trött & har lite ligamentsmärtor, men inget man inte överlever :)) tack <3
Sara Eriksson

#23 - - Charlotte :

Jag trodde att du först skulle skriva om ett väldigt tråkigt besked när du skrev om en knöl i bröstet. Jag har själv varit inne på mammografi för en vecka sedan för att jag hittade något i mitt bröst.

Svar: Tack och lov var det inget värre så att säga, men läkaren sa åt mig att ha noggrann koll ändå. Hoppas allt gick bra med din undersökning <3
Sara Eriksson

#24 - - Trees, mamma i London:

Later helt underbart!! Jag minns nar min mage var sa dar liiiten :) det syntes la inte forran i typ vecka 30, att man faktiskt VAr gravid.. innan dess sag man bara liite halvdegig ut haha.
Ska ni kolla konet? :)

Svar: :)) haha nej nu ser man bara tjockis ut haha, dock väääldigt spänd tjockismage, inte mycket fett där inte haha.Jag vill se, men pappsen vill inte :) vi får se hur jag känner på torsdag, då kanske jag inte alls vill :) lätt att säga det nu.
Sara Eriksson

Till top