V 31 ♥

Graviditeten / Permalink / 4
Ont om plats. "Det är ganska trångt här inne." Ditt barn kommer att verka vara mindre aktivt allt eftersom veckorna går. Färre rörelser betyder att det går åt rätt håll. Bebisens rörelser blir helt enkelt mer regelbundna, och dessutom finns det inte längre så mycket utrymme i livmodern som det fanns för några veckor sedan.

Vikt och längd. Din bebis är ungefär 28 cm från hjässan till rumpan (43 cm i utsträckt tillstånd) och väger cirka 1,5 kg. Den har legat i fosterställning, med benen uppdragna, i några veckor vid det här laget. Bebisen har fortfarande en bra bit kvar att växa – den kommer att öka ungefär ett kilo till i vikt den här månaden. Och om nio veckor är den redo att träffa dig för första gången!

 

 

Andfåddhet. För några månader sedan kanske du började känna dig andfådd, och nu har du förmodligen ännu svårare att få tillräckligt med luft. Det beror på att din växande livmoder trycker upp mellangärdet mot lungorna. Om barnet ligger lågt kan du känna dig lyckligt lottad – om barnet ligger högt är det ännu svårare att andas. Om du märker att du flåsar och stånkar mycket, varva ner och ta några djupa andetag (så djupa som möjligt). Mot slutet av graviditeten (omkring vecka 37 eller 38) kan det kännas bättre när bebisen sjunker ner i bäckenet och trycket på mellangärdet och lungorna därmed lättar.

 

För tidiga värkar eller förvärkar? Du har säkert letat efter tecken på för tidiga värkar i flera månader. Nu när det börjar närma sig slutet på graviditeten kan det hända att din kropp börjar öva inför förlossningen. Dessa övningssammandragningar kallas förvärkar. De skiljer sig från för tidiga värkar och är inget att oroa sig för. Hur känner man skillnaden? Om sammandragningarna är oregelbundna och försvinner när du ändrar ställning eller går omkring är det förmodligen förvärkar.

 

- - - - - ♥ - - - - -

 

Cravings: Jag måste ha Kellogs Special K varje dag haha :D annars så är jag sugen på frukt & bär & smoothies.

Krämpor: Kör det gamla vanliga haha :) det kommer inte gå över. Har även börjat få lite ont i revbenen vilket kanske inte är så konstigt.

Övrigt: Känner rörelser uppe vid revbenen, känns verkligen läskigt när någon smeker mig vid revbenen. Inga kickar än, thank god haha :D annars är det mycket hicka i magen, nästan darrande/skakande rörelser och mycket tryckande.

Funderar på att kanske packa lite i förlossningsväskan, vad fasiken ska man ha med sig? :) finns listor överallt tack och lov, man får plocka lite av varje.

Vill åka och hämta barnvagnen också :) vill ut och prova den.

#1 - - Camilla:

Fina magen, så fort tiden går :)

Svar: Tack :D ja det går otroligt fort.
Sara Eriksson

#2 - - Mette:

Finns många listor ja... & i regel så finns det risk att man har för mycket med sig. Här i Sthlm får man en väska från Libero som innehåller ett paket blöjor mm till bebisen & Sthlms BB håller med blöjor till bebisen, jag vet inte hur det är där ni bor?

Men här kommer mina råd iaf ;)...

Myskläder till dig & Henke (om han får stanna på BB), 2 par trosor - du har säkert hört om det sjukt osexiga - men sköna nättrosorna man har i början, allt för att rymma den gigantiska blöjan(bindan)??! Läppsyl (lustgasen torkar ut), något eget energirikt snacks & dryck - typ kexchoklad å cola (förlossningen håller med mat för dig & dricka som typ saft). Kamera med tillbehör, förlossningsjournal & ID, första kläderna till bebis (2 bodys & 1 pyjamas typ), en liten tunn mössa, något att åka hem i för bebisen, babyskyddet, en filt


Svar: Haha det kan jag tänka mig :) jag har signat upp mig på en sån väska och hoppas väl att de finns även här. Vet att vissa inte ens har den från Libero och man får ingenting?! Mysko.
:) det var ungefär vad jag skrivit ner att jag ska ha med mig än så länge faktiskt. Med tanke på hur länge man eventuellt ska vara där så känns det med snacks och sånt extra viktigt. Speciellt drycken, typ sportdryck eller cola som sagt. Man lär kanske ha med sig några liter :P hahaha.
Sara Eriksson

#3 - - Linnea:

hej sara! jag var en ivrig anhängare till din och flera andra bloggar för några år sedan och var inne och läste flera gånger om dagen. efter ett tag började jag tappa intresset för bloggar i allmänhet och slutade i princip att följa allihop från en vecka till en annan. av en slump råkade jag ikväll se ditt namn någonstans och kom in på bloggen igen, måste bara säga att den är precis lika fin och verkar lika välskriven som jag minns den!
en annan sak, vet att jag tänkte när jag följde din blogg slaviskt att det var så synd att du och din kille inte hade några barn. (har för mig att du skrev något om att era hundar inte gick så bra ihop med barn och att ni därför ville vänta). och på något sätt, när jag såg ditt namn och kom in på bloggen, var min första tanke: undra om de har skaffat barn? och jag blev av någon oförklarlig anledning (eftersom vi inte känner varandra) uppriktigt JÄTTEGLAD när jag såg att du var gravid. inte för att det är något fel med att välja att inte skaffa barn men jag vet att jag alltid tänkte att du skulle bli en sådan bra mamma.

förlåt för en väldigt random kommentar, jag brukar aldrig skriva kommentarer men kände att jag var tvungen att berätta detta.
stooort lycka till med din graviditet! kram!

Svar: Välkommen tillbaka får jag börja med att säga :)Men för oss var det ju aldrig tråkigt, eller vad man ska säga. Det var inte enbart för hundarna som vi inte skaffade, jag var ju absoluuuut inte sugen på barn alls tills för ett år sedan ungefär. Så för vår del var det aldrig tråkigt :) och den vovven som inte gillar spädbarn & barn så värst har fått komma till ett nytt hem med underbara människor, så han var aldrig ett problem heller :)

Hoppas allt är bra med dig, tack igen sötis <3 den går fort framåt, hinner inte med alls :D
Sara Eriksson

#4 - - Madelene Englund:

Vilken fin mage:)

Svar: Tack ❤️
Sara Eriksson

Till top