V 38 ♥

Graviditeten / Permalink / 3

Nu är det nära. Ditt barn anses nu vara fullgånget, även om det fortfarande är två veckor kvar till ditt officiella förlossningsdatum. 85 procent av alla barn föds inom loppet av två veckor före eller efter beräknat förlossningsdatum, så du kommer förmodligen att föda någon gång inom de närmaste fyra veckorna. Detta betyder inte att du ska släppa allt du håller på med och bara sitta och vänta på att förlossningsarbetet ska sätta igång – det lilla livet kanske har bestämt sig för att stanna kvar därinne ett tag till.

Skyddsyta. Medan du går och väntar på de första förlossningstecknen tappar ditt barn sitt lanugohår, de fina hårstrån som täckt dess kropp i flera månader. Det kan finnas lite hår kvar på axlarna, pannan och halsen när barnet föds. Barnet kommer också att ha blivit av med nästan allt vernix, det krämiga, vaxliknande ämnet som har skyddat dess hud mot fostervattnet.

Avfallshantering. Och vad händer med vernix och lanugohår när bebisen inte behöver det längre? En del hamnar i barnets tarmar, där det ingår i barnbecket. Barnbeck, eller mekonium, är det grönsvarta, tjärliknande ämnet som utgör ditt barns första avföring efter födseln. Barnbeck består också av döda celler, fostervatten och avfallsprodukter från barnets lever, bukspottkörtel och gallblåsa. Barnets njurar filtrerar också lite avfall, men de börjar inte fungera på allvar förrän efter födseln.

Snart färdigväxt. Bebisen växer inte lika fort nu, men den blir fortfarande lite större. Längden närmar sig 49 till 50 cm och vikten är nästan 3,2 kg.

 

 

 

Vatten är viktigt. I och med att barnet växer bildas ett allt större tryck på din urinblåsa, som nu är platt som en pannkaka. Du måste nu gå på toaletten stup i kvarten! Trots detta bör du fortsätta dricka mycket vatten för att undvika vätskebrist.

 
- - - - - ♥ - - - - -
 
Krämpor: Nu börjar det bli riktigt tungt i magen så jag har ofta ont i nedre delen när jag rör på mig. Sover fortfarande heelt okej, tack och lov, men har ofta ont i revbenen & svanken. Tack och lov för våran underbara säng, hade vi haft den gamla från Ikea hade jag nog sovit betydligt sämre. Man kan verkligen se på ryggen också att magen blivit större, heeeej svanka :)
Cravings: Idag är jag sugen på banan, så banan ska köpas :) Kellogs hänger med fortfarande haha, kan nog säga att det är min stora craving under graviditeten nu.
Övrigt: Under de senaste ca 48 h har två av våra vänner fått bebisar :) Är såååå avundsjuk och samtidigt helt överlycklig för deras skull. De ploppar ur till höger och vänster och dessutom får vi reda på fler och fler vänner som ska ha i år. 2014 är verkligen babyboomåret. Vill att trollisen ska vara färdiggräddad nu för vi är så otroligt nyfikna på vad som buffar i min mage. Vem är det som ligger där inne och sparkar och trycker så jag får blåmärken?? :)
Hoppas de här veckorna går fort fort fort.
#1 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia:

Helt otroligt hur magen växt på några veckor :) Snart ör er lilla skrutt hos er ska du se :)

Svar: Jaaa, de senaste veckorna har det bara sprungit iväg :D men känner mig ändå rätt liten i jämförelse med andra, även H tycker jag är pyttis haha :D men tungt är det <3Jaaa snart är h*n här, helt otroligt :D
Sara Eriksson

#2 - - Johanna:

SÅ FIN!!!

Svar: Åhhh tack <3
Sara Eriksson

#3 - - Alisa ♥ Amor Vincit Omnia:

Tycker helt tvärtom, med tanke på hur tiny du faktiskt är annars så tycker jag att du har en stor & fin kula :) Mkt större än jag trodde :)

Svar: Tänkte på det idag när jag såg min spegelbild när jag var och handlade idag haha :D större än jag själv trott haha :D
Sara Eriksson

Till top